Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Izabella Kowalska (2320 niezalogowanych)
1 Post

(bjork)
Wiking
brawo dla Mariusza za wypowiedz!pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...z gosci to fajni byli 'goscie ,goscie'
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Darko Wiew
(Darko023)
Wiking
Jestem ciekawy gdzie wy wszyscy mieszkacie ze w norwegi takie rzeczy widzicie i takich norwegow znacie pewnie jakies zadupie , pozatym jak sie krytykuje kogos to trzeba byc samemu w porzadku a niestety tylko w wiadomosciach o polakach jest mowia .Troszeczke skromnosci i samo krytyki bo sami nie jestescie swieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Ja mowie po norwesku i niestety wszystko rozumiem Wiadomosci na temat Polski maja żadne, kazdy jezyk wschodnio/srodkowo europejski to dla nich polski. Sa zawistni, zazdrosni a rasizm siega zenitu. Biedni Ci co sa kolorowi, biedne te czarne adoptowane dzieci i te mlode ,,zolte,, laski z ktorymi sie zenia. Z racji pracy mam do czynienia z roznymi ludzmi. Tak jak Mariusz napisal wczesniej to sa ,,tresowane dzikusy,,! Nie slyszalam nic bardziej dosadnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
...skladajacym sie z malych wiosek oddalonych od siebie. Mam 24 godzinny kontakt ze spoleczenstwem norweskim z racji swojej pracy. Nigdy, nigdy nie slyszalam nic wiecej bardziej pozytywnego o nas niz to ,,my potrzebujemy sily roboczej,,. O polakach mowia w wiadomosciach z tego powodu o ktorym Mariusz wspomnial, bo sa o nas zazdrosni!
Wylecz sie z kompleksow Daro. Niedawno stojac w kolejce bylam swiadkiem jak trzech mezczyzn mowiacych po rosyjsku nie moglo zaplacic karta za kawe. karta nie dzialala, (zaplacili gotowka) ale pani ekspedientka zwrocila sie do reszty kolejkowiczow ,,tak to jest z goscmi pracujacymi,, i wszyscy pokiwali z niechecia glowami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Rozśmieszacie mnie ludzie typu bjork! Macie domy, samochody, pracę, zainstalowaliście się na stałe w Norwegii, a języka się nie chcecie uczyć i ciągle narzekacie jaka ta Norwegia i norwedzy są do niczego. Logika na poziomie pantofelka. Jak chcecie być szanowani to do jasnej anielki najpierw nauczcie się szanować tych którzy was imigrantów przyjęli pod swój dach!

Imigranci z krajów 3go świata gwałcą i rozrabiają ale mimo to mają lepszą opinię w norwegii niż Polacy.. właśnie dlatego że Polacy częstą są najmądrzejsi i gdzie się nie pojawią chcą tworzyć drugą Polskę. Pomyślcie o tym i nie psujcie opini Polakom w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Darko Wiew
(Darko023)
Wiking
to chyba wszystko wyjasnia ze w malych miejscowosciach ludzie nie sa na tyle wyksztalceni ,nie bronie norwegow absolutnie bo kazdy wie ze 80% ludnosci norwegi to nacjonalisci = rasisci ale chodzi mi tez o nas powiedzmy tak zyje juz w norwegi bardzo dlugo bo az ok 30 lat i nigdy nie mialem problemow z norwegami a tez pracuje z nimi , ani tez nie bylo glosno o polakach w wiadomosciach a teraz na kazdym kroku slychac nie to ze sa zazdrosni jak napisalas jak mozna byc zazdrosnym o bojki zlodziejstwo czy kradzieze juz nie wspominajac o smiertelnych wypadkach do przyjemnych rzeczy nie nalezy sluchac o rodakach w taki sposob
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Sa zazdrosni o polska zaradnosc o miejsca pracy, o mozliwosci ze te ich norweskie pieniadze mozemy wykorzystywac w Polsce. Srodowiska kryminalne byly sa i bede zarowno w Polsce, Norwegii jak i w kazdym innym kraju. Myslisz ze w Bulgarii nie ma notorycznych wiadomosci w mediach o pijanych, klopotliwych norwegach? W Norwegii sie o tym nie mowi choc w kazdej rodzinie spotkasz tajlandzka/filipinska albo rosyjska niewolnice.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Darko Wiew
(Darko023)
Wiking
Zastanawia mnie jedno jak tak bardzo nie lubisz norwegie i norwegow to czego tutaj przebywasz i narzekasz wracaj do ukochanej ojczyzny tam ciebie lepiej beda traktowac.A odnosnie zazdrosci o prace to sie bardzo mylisz bo tyle co ja pracy zalatwilem rodakom to tobie sie nie snilo nawet.I jeszcze jedno zapomnialas dopisac i polek bo w latach 80 tylko polki szukaly za meza norwega.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vika)
Wiking
Tak mi sie wydawalo, ze tylko to mozesz zaraz napisac Darko. Wiec liz im dupe i niech ci pokazuja gdzie twoje miejsce w szeregu! Z racji, ze to moje panstwo mnie tu wyslalo bede w dalszym ciagu tlumaczyc takich baranow jak ty kiedy mnie dookola pytaja ,, dlaczego polacy tak mowia zle o swoim kraju, det er slitsomt,,. Zgadza sie ty sie zatrzymales w latach 80, musisz auktualnic sobie pod sufitem jest rok 2009, jestesmy w Uni. Super, ze pomagasz polakom ale wszak my o norweskiej zazdrosci i zawisci rozmawiamy nie o polskiej. Znam kobietki ktore sa z norkami po 20 lat i wszystkie potrzeby typu lekarz, fryzjer... osv zalatwiaja w Polsce, a ty_?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok